martes, 25 de octubre de 2011

As vivendas etíopes

O estudo comezou con un relevamento do estado das vivendas, o saneamento, a nutrición easaúde da comunidade.
Os investigadores entraron nos fogares e mediron a canlidade da auga usada polas persoas, canto alimento consumen os membros das familias durante as distintas estacións e a evolución do desarrollo mental e físico dos nenos.
Os hallazgos foron terribles. Por ejemplo:
- Só 45% dos grupos familiares consumen o nivel mínimo de 2.200 calorías diarias por adulto establecido pola Organización Mundial da Saúde;
- 42% dos nenos menores de 5 anos pesan menos do normal;
- 75% fsd fsmilias pobres comparten co ganado o sitio no que dormen polas noites;
- e o 40% das famalias dormen no suelo.

Segunda este estudo os investigadores fixeron un esbozo sobre como é a vida e vivenda das xentes: unha familia formada por seis ou sete persoas viven nunha choza de barro e palla de 30 mentros cadrados e cultiva menos de dúas hectáreas en ladeiras. A maioría das familia cociña utilizando estiércol animal animal como convustible e pola noite durmen xunto co ganada para que lles de calor. Algúns membros da familia teñen que durmín no chan expoñéndo, en época de frío, a temperaturas de 5 grados.

As mulleres sacan agua de sitios aparentemente limpios, pero no o son.

En resumen, señalaron os investigadores no seu informe:"Los análisis muestran a un ecosistema y sus habitantes un pobre estado de bienestar".




Fuente: Estudio de caso (Etiopía)

No hay comentarios:

Publicar un comentario